Седмица на Paris Haute Couture: Жан Пол Готие

до (много свободно) перифразирам страхотния Реймънд Карвър, Жан Пол Готие е това, за което говорим, когато говорим за мода. В една седмица предавания, които ме оставяха понякога и заслепени и подкопани (Валентино, аз те проверявам), Готие се появи точно навреме, за да ни напомни точно защо сме тук: защото само шепа хора на Лицето на планетата е способно да създава толкова майсторски дрехи, които ни карат да мечтаем.

Точно това получихме с тази изтъкана, корсетна, сомбреро на Мексико-среща-аватарна колекция от неща, които никой никога не би могъл да износва в реалния свят, с изключение на може би Дафна Гинес и Лейди Гага. Но привлекателността на Couture е, че никой не трябва да носи много от него, което отменя дизайнерите и им позволява да създават истински блестящи и вдъхновяващи дрехи-изкуство без проблем с функционалността (или проблема с реалността, по този въпрос) .

Повече от всяка колекция, която видях досега тази седмица, концепцията и изграждането на тези дрехи са абсолютно майсторски. Да, с курсив и всичко. Това е толкова добре. Обикновено трептя малко, когато дрехите се наричат ​​изкуство, но ми е трудно да отрича, когато гледам тази колекция – това е всичко, което модата може и трябва да бъде.

Това, което Gaultier прави най -добре, е да не остави детайл без детайл. Не само голяма част от колекцията има латински аромат, но дори чантите и обувките изглеждат така, сякаш са направени от палмови листа и бананови листа. Дрехите са страхотни отпред, но някои от тях се подобряват отзад. Тъкането и обезкостяването са толкова щателни, че ми е трудно да повярвам, че човешките ръце ги създават. Погледите са напълно реализирани и пълни от главата до петите, а свят, в който дрехи като тези са De Rigueur, е място, което искам да живея.

Снимки с помощта на fashionologie.com